Nederlands

Abi Daruvalla Trainer

Abi Daruvalla

heeft een passie voor training, cross-border communicatie en de media. Ze combineert deze drie passies in haar werk als internationale trainer voor bedrijven, organisaties, ngo’s en journalisten. Daarbij heeft ze talloze trainingen gegeven aan communicatie professionals en journalisten in (en uit) verscheidene landen - van Finland tot China, en van Moldavië tot Zambia.
Hierdoor voelt ze zich thuis in alle culturen, in de breedste zin van het woord. Abi heeft een internationale achtergrond: ze was geboren en getogen in Engeland en heeft Indiase ouders.

Abi werkte meer dan 25 jaar als journaliste voor o.a. Time magazine, International Herald Tribune, The Independent, ANP. In 2006 was ze mede oprichter van de nieuwssite Dutchnews.nl en is medeauteur van het boek A Dictionary of Dutchness.
Daarnaast heeft ze ook vele jaren ervaring met het geven van training (Engels en Nederlands). Abi: “Ik werk met het principe van ‘learning by doing’. Maar training is meer dan slechts het ontwikkelen van vaardigheden. Het gaat over het creëren van een omgeving waarin mensen hun eigen potentieel kunnen waarmaken. En een positief bijdrage leveren aan de doelen van hun organisatie. Dat betekent niet alleen het delen van kennis en vaardigheden, maar het motiveren van mensen om hun talenten te ontwikkelen op alle niveaus.”
Ondanks haar passie voor reizen, Abi is vooral thuis in Amsterdam waar ze al meer dan 30 jaar woont.

http://www.u2media.org/

Trainingen van Abi Daruvalla

Learning to KISS
(internationale mediatraining/Engels)

Journalisten hebben geen tijd voor lange en ingewikkelde verhalen – ze willen dat je KISS (Keep It Short & Simple) leert. Maar ook collega’s en vakgenoten willen gewoon een kort en bondig antwoord op hun vragen. Hoe maak je ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk voor een breed publiek – en dan ook in het Engels?
Ben je er klaar voor als de internationale media op je stoep staan? Deze training is voor bedrijven, cultureel instellingen, gemeenten en NGO’s. Kortom, voor iedereen voor wie het belangrijk is te weten hoe ze hun verhaal effectief naar buiten kunnen brengen, geïnspireerde interviews kunnen geven en in crisissituaties op een gepaste manier de internationale media om kunnen gaan.
Een standaard mediatraining duurt een dag en is geschikt voor drie deelnemers. Maar andere opties zijn zeker bespreekbaar. Aan het eind van de training kan je duidelijk kernboodschappen formuleren en je verhaal met verve en overtuiging overbrengen met inzet van gepast inhoud, stem en non-verbale communicatie. Het interview oefeningen worden opgenomen en uitgebreid besproken. Voor deze workshop werkt Abi samen met een tweede trainer/actrice.

KISS Lite (mini-workshop voor evenementen/Engels of Nederlands)

Als je een personeelsdag, een conferentie, een bestuursbijeenkomst of een ander evenement organiseert, kan je ook een ‘leer moment’ op de agenda zetten met deze mini-workshop. In 75 minuten leer je de KISS (Keep It Short & Simple) methode: hoe je een heldere en krachtige boodschap kan formuleren en overdragen aan een journalist – maar ook aan collega’s en vakgenoten die gewoon een kort en bondig antwoord op hun vragen willen.
Waarom? Ook het antwoord hierop is ‘short & simple’: de gemiddelde aandachtspanne van een mens is nu 8 seconden - 1 seconde korter dan dat van een goudvis (bron: US National Center for Biotechnology Information).

Bloggen voor het bedrijf (Engels)

Hoe schrijf je – en dan in het Engels – pakkende blogs voor je organisatie of bedrijf? Alles over online schrijven (van kop tot fotobijschrift), het toevoegen van links, het vinden en gebruiken van ‘gratis’ foto’s, omgaan met comments en meer. 1-daagse workshop, met mogelijkheid tot één-op-één follow-up (feedback en tips op jouw tekst).

Pitching & presentatie (Engels)

Moet je een presentatie geven in het Engels? Of wil je een idee, verhaal, tv programma of film verkopen aan een buitenlands organisatie? Dan moet je de spelregels goed weten. En oefenen, oefenen, oefenen. Met een goede coach die je nuttige feedback en zelfvertrouwen geeft. Voor deze ééndaagse workshop werk ik samen met een tweede trainer/actrice.

Van vak expert naar vakkundig trainer (Engels of Nederlands)

Stel voor, je bent een manager van een team of afdeling. Op een dag wil jouw werkgever graag dat je jouw expertise aan nieuwe of minder ervaren collega’s overdraagt. Maar hoe pak je dat aan? Hoe leer je mensen iets nieuws of – misschien nog moelijker – om op een andere manier te werken?
In deze 3-daagse workshop (6 deelnemers) leer je de basis theorie over hoe volwassenen leren, leerstijlen, leerdomeinen en hoe je SMART leerdoelen kunt formuleren. Plus tips over het geven van effectieve instructies en constructief feedback geven. Je gaat naar huis met een workshop die je zelf hebt ontworpen plus voldoende kennis en zelfvertrouwen om te beginnen met een training.

Vraag informatie aan over de training van Abi Daruvalla

Naam / Name(*)
Vul uw naam in

Telefoon / Phone
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Onjuist e-mail adres.

Bericht / Message(*)
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

e-max.it: your social media marketing partner
Naar boven